O eCall

eKlic Za vzpostavitev sistema eKlic, ki temelji na evropski številki za klic v sili 112, bodo morali vsi centri za obveščanje v državah članicah izvesti potrebno nadgradnjo in oceno skladnosti do 1. oktobra 2017. Po 31. marcu 2018 bodo morali imeti vsi novi tipi avtomobilov in lahkih dostavnih vozil, ki bodo naprodaj v Evropski uniji, vgrajeno napravo eKlic za klic v sili na številko 112. eKlic je klic v sili, ki ga lahko ročno sprožijo potniki v vozilu ali pa se sproži samodejno takoj, ko senzor, vgrajen v vozilu, zazna hudo nesrečo. Ob sproženju eKlica se vzpostavi govorna povezava s pristojnim centrom za obveščanje. Z vzpostavitvijo govornega kanala se operaterju za sprejem klicev v sili posreduje minimalen nabor podatkov (MSD). Najpomembnejši so podatki o natančni lokaciji nesreče ter znamki in modelu vozila, udeleženega v nesreči. Poznavanje točne lokacije nesreče je ključnega pomena, saj omogoča reševalnim službam, da lahko veliko hitreje prispejo na kraj nesreče . Tako prihranjen čas pomeni več rešenih življenj. eKlic za težka tovorna vozila (vključno z vozili za prevoz nevarnega blaga) ter medkrajevne in potovalne avtobuse Cilji eKlica, vgrajenega v težka tovorna vozila in avtobuse, so predvsem:

  • reševanje življenj voznikov in potnikov
  • preprečevanje življenjske ogroženosti udeležencev v nesreči in pripadnikov reševalnih služb zaradi nevarnega tovora ter preprečevanje onesnaževanja okolja zaradi nevarnega tovora

eKlic za motorna kolesa Med eKlicem za osebne avtomobile in eKlicem za motorna kolesa obstaja nekaj pomembnih razlik. Za slednje je značilna:

  • verjetna ločitev voznika od vozila zaradi posebnosti v dinamiki vozila
  • identifikacija padca (s trčenjem vozila s trdim predmetom ali brez trčenja)
  • govorna povezava ni prisotna ali pa se ne more vzpostaviti
  • dinamika nesreče z različnimi vzorci in resnostjo poškodb

Dejavnosti, vezane na naslednjo generacijo eKlica na številko 112, vključujejo spremembe v mobilni komunikacijski tehnologiji in njihov vpliv na izboljšanje izkušnje uporabnikov z eKlicem, na primer s hitrejšim prenosom podatkov in novimi senzorji. Kako deluje eKlic Uporaba podatkov: ob prejemu eKlica, ki pride neposredno iz regijskega centra za obveščanje ali posredno iz komercialnega centra, je podatke potrebno sprejeti in jih obdelati. Prav tako je potrebno podatke razumeti in jih uporabiti, saj centri za obveščanje z vstopom v digitalno dobo prejemajo različne vrste klicev v sili 112 in podatke javnosti.

i_HeERO Graphic v3 2016

 eKlic rešuje življenja S pridobitvijo takojšnjih informacij o nesreči in določitvijo njene točne lokacije se odzivni čas reševalnih služb lahko skrajša za 50 % na podeželju in 40 % v mestih. Zahvaljujoč prihranku časa naj bi s pomočjo eKlica vsako leto rešili več sto življenj v Evropski uniji in zmanjšali posledice več deset tisoč poškodb. Prometne nesreče Evropsko unijo stanejo okrog 160 milijard EUR na leto, a če bi bili vsi avtomobili opremljeni s sistemom eKlic, bi lahko letno prihranili do 20 milijard EUR. eKlic bo obvezen v Evropski uniji, deloval pa bo tudi na Islandiji, na Norveškem in v Švici. Ruska federacija je razvila podoben sistem, imenovan ERA GLONASS. Evropska unija in Rusija sodelujeta pri zagotavljanju povezljivosti sistemov eKlic in ERA GLONASS, pri čemer eKlic deluje tudi v Rusiji, ERA GLONASS pa v Evropski uniji.